Smeer vaseline tussen voetzooltjes van je hond, dit voorkomt dat de voetzooltjes uitdrogen of beschadigen. Let wel op als je weer naar binnen gaat en vloerbedekking of een kleed hebt in huis. Maak eerst dan de pootjes goed schoon
Let op als je met je hond in de sneeuw gaat lopen dat de sneeuw zich niet ophoopt tussen de pootjes of onderaan de buik blijft hangen in lange haren. De hond krijgt het dan erg snel koud en kan daarna moeilijk op temperatuur komen. Als je met je hond gaat wandelen, laat hem dan zeker niet stilstaan of liggen, maar blijf in beweging. Als je terug komt van de wandeling meteen even goed afdrogen of als er sneeuw in zijn vacht hangt, deze even smelten met een beetje lauwwarm water en daarna goed afdrogen. Let vooral goed op bij pups, zij hebben moeite om zichzelf warm te houden.
Let ook goed op als je hond na de wandeling zijn poten en vacht gaat aflikken, het kan zijn dat er zout gestrooid is waar jij hebt gelopen en als de hond teveel zout binnenkrijgt, kan hij zoutvergiftiging krijgen. Dus altijd even zijn pootjes afspoelen als hij thuis komt na een winterwandeling.
Controleer steeds of je hond het nog warm heeft. Als hij het erg koud heeft ga dan met hem naar binnen en laat hem lekker op een warme deken liggen. Controleer ook zijn pootjes, als die erg koud zijn is het eigenlijk zoals bij ons, dan krijg je het helemaal koud, verwarm dus zijn pootjes.
Pas ook op dat je hond niet teveel sneeuw eet. Het kan zijn maag verkrampen. Gooi daarom ook geen sneeuwballen, die je dan de hond laat vangen. Punt 1 kan hij teveel sneeuw binnen krijgen en punt 2 kan hij lelijk uitglijden.
Zodra het ook gaat vriezen, zorg dan dat je hond niet op het ijs gaat, je weet nooit of het stevig genoeg is.
En natuurlijk geniet ook van de sneeuw met het mooie landschap en maak leuke foto's van je hond. En stuur die dan ook naar mij, dan zet ik ze op de website!