8blog

inschrijverhome

APDT-logo 234

Royal-Canin-logo 234

 

algemeen

 

algemeen

Smeer vaseline tussen voetzooltjes van je hond, dit voorkomt dat de voetzooltjes uitdrogen of beschadigen. Let wel op als je weer naar binnen gaat en vloerbedekking of een kleed hebt in huis. Maak eerst dan de pootjes goed schoon

Let op als je met je hond in de sneeuw gaat lopen dat de sneeuw zich niet ophoopt tussen de pootjes of onderaan de buik blijft hangen in lange haren. De hond krijgt het dan erg snel koud en kan daarna moeilijk op temperatuur komen. Als je met je hond gaat wandelen, laat hem dan zeker niet stilstaan of liggen, maar blijf in beweging. Als je terug komt van de wandeling meteen even goed afdrogen of als er sneeuw in zijn vacht hangt, deze even smelten met een beetje lauwwarm water en daarna goed afdrogen. Let vooral goed op bij pups, zij hebben moeite om zichzelf warm te houden.

Let ook goed op als je hond na de wandeling zijn poten en vacht gaat aflikken, het kan zijn dat er zout gestrooid is waar jij hebt gelopen en als de hond teveel zout binnenkrijgt, kan hij zoutvergiftiging krijgen. Dus altijd even zijn pootjes afspoelen als hij thuis komt na een winterwandeling.

Controleer steeds of je hond het nog warm heeft. Als hij het erg koud heeft ga dan met hem naar binnen en laat hem lekker op een warme deken liggen. Controleer ook zijn pootjes, als die erg koud zijn is het eigenlijk zoals bij ons, dan krijg je het helemaal koud, verwarm dus zijn pootjes.

Pas ook op dat je hond niet teveel sneeuw eet. Het kan zijn maag verkrampen. Gooi daarom ook geen sneeuwballen, die je dan de hond laat vangen. Punt 1 kan hij teveel sneeuw binnen krijgen en punt 2 kan hij lelijk uitglijden.

Zodra het ook gaat vriezen, zorg dan dat je hond niet op het ijs gaat, je weet nooit of het stevig genoeg is.

En natuurlijk geniet ook van de sneeuw met het mooie landschap en maak leuke foto's van je hond. En stuur die dan ook naar mij, dan zet ik ze op de website!

Reacties  

0 #1 Nathalie 28-12-2014 20:08
Fijn lianne , mijn meisje wilde niet meer lopen en toen bleken haar pootjes heel koud, heb ze lekker gedragen :-* en beertje duikt hrt liefst in een berg sneeuw en stopt zijn kop et dan helemaal in.en eet de sneeuw dus dat mag hij nu niet meer, en ik zal er nu wel op letten dat ik de pootjes afsop. Prettige feestdagen nog.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Inschrijven nieuwsbrief

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van aanbiedingen, acties en onze laatste nieuwtjes.

Lianne's Blog

Twitter