8blog

inschrijverhome

prins

 

algemeen

 

algemeen

Waarom positieve training ipv correcties?

Al lang geleden ben ik overgestapt naar de clickertraining en in de loop van de jaren heb ik hier heel veel over geleerd. Ook over positief trainen en dominantietheorie├źn heb ik de laatste jaren veel
geleerd.

Vakantie opvang
Als je op vakantie gaat zorg dan voor een goede opvang voor je hond. Denk er ook tijdig aan, want de goede adressen zitten heel vaak al snel vol. Denk soms aan een half jaar voor de (school)vakanties. 

Wij vangen in zeer beperkte mate ook honden op. Hier aan vooraf gaand hebben wij een selectie procedure ivm het feit dat de honden bij ons in huis wonen en goed moeten kunnen opschieten met onze eigen honden. Prijs in overleg ivm het feit dat ook de mogelijkheid bestaat om je hond te laten trainen door ons.

Dagopvang (zie ook uitgebreide informatie onder het kopje wat doen wij?) is bij ons ook mogelijk mits u in staat bent om zelf de hond te brengen en te halen.

Socialiseren/vrienden maken:

Leer je hond omgaan met een roedel en laat hem ravotten met vriendjes/vriendinnetjes. Dit is mogelijk in overleg. We hebben ook de rennen en ravotten dagen (zie aanbod) Is uw hond onbekend bij ons dan gaat hier wel een observatiespreekuur aan vooraf.

 


Gisteren kreeg ik de vraag of ik wel om kon gaan met de waak/verdedigingshonden, want die waren toch wel van een ander kaliber dan de jachthonden die ik zelf heb en die moesten ook zeker wel anders aangepakt worden, dan met een koekje en afleiden met een speeltje. De moed zinkt me dan wel eens in de schoenen.

Ik krijg dan te horen dat positief trainen alleen voor zachtaardige honden is bedoeld en dat je de stoere jongens toch zeker minimaal 1x moet laten zien dat jij de baas bent en dat je hem moet laten zien dat, hij niet met een of ander mietje te doen heeft. Mijn visie is totaal anders, want ik heb ook chi hua hua's gezien die in je vingers hingen, maar dat wordt geaccepteerd omdat ze niet in staat zijn om je arm eraf te bijten, hoogstens je vinger. Ik heb ook zogenaamd "schattige" golden retrievers gezien waarbij ik dacht, ik ga een blokje om. Dus het zit hem niet in het ras, maar in de opvoeding en de manier van opvoeden.

Mijn visie op het trainen van honden.

Vanochtend in de cursus kreeg ik de vraag hoe ik dan eigenlijk zelf, met mijn eigen hond tegen de hondentraining aan kijk. Welke weg bewandel ik nu met mijn hond zodat hij/zij, in mijn ogen, een gelukkig hondenleven heeft?

Al een tijdje ben ik gefasineerd door de trainingsmethode Do as I Do (vrij vertaald, doe mij na). En wel om de volgende reden: ik werk graag met honden die zelf nadenken en daar is deze methode uitermate geschikt voor. Gisteren hadden we een insprirende lezing van Hermina Stout van Dogbasic hondentraining over deze manier van trainen. Zij omschrijft het doel heel duidelijk als volgt:

De hond leren om te doen wat de trainer voor doet."Do as i do" betekend ook niet meer dan dat: herhaal de gedraging die ik je heb laten zien. 

Heel ingrijpend voor de hond want hij moet zich super concentreren. En het is niet zomaar een spelletje. Hou daarom de trainingssessies kort en ga voor succes.

Lianne's Blog

Twitter