inschrijverhome

prins

 

algemeen

 

algemeen

Puppy Instuif - Iedere week instroom mogelijk op woensdagavond en zaterdagochtend

Hoera, je hebt een pupje en wilt natuurlijk het beste voor je hondje, dan ben je van harte welkom met je puppy bij ons op de puppytraining.

De voordelen van onze puppyles zijn de volgende:

* Je kunt meteen beginnen zodra je de pup in huis hebt op woensdagavond of op zaterdagochtend. Alles wat je pup in de eerste 4 maanden van zijn leven leert, vergeet hij nooit meer!
* We beginnen meteen met het opvoeden en opleiden van je hondje op maat. De nadruk ligt op het opbouwen van een goede band met je pup. Voor de pup zorgen we ervoor dat, het naar school gaan, één van de leukste momenten is.
* Hij komt in contact met andere honden en mensen, dus je hondje leert daar goed en beheerst mee om gaan en samen te spelen met andere hondjes van zijn formaat en leeftijd.
* Andere gezinleden mogen mee komen naar de training, zodat ook zij leren om goed om te gaan met de hond
* Iedere les heeft een ander thema.  
* We werken volgens een duidelijke, consequente, positieve en beloningsgerichte methode
* Je krijgt bij je inschrijving een mailtje toegestuurd waar ook een boekje bij zit met duidelijke uitleg over de opvoeding van je pupje en legio tips.

Opbouw van de cursus:
De cursus bestaat uit 10 lessen. Wat voor ons erg belangrijk is om te weten wat wil je precies gaan doen met je hondje in de toekomst? We gaan je hondje in deze lessen dan al voorbereiden op zijn doelen. Daarnaast maken wij een duidelijk onderscheid tussen opvoeden en oefeningen aanleren.

De lessen omvatten de volgende thema's betreffende opvoeding:
- Zindelijkheid
- Socialisatie
- Hoe moet ik reageren als mijn pup iets doet wat niet mag
- Bijtgedrag
- Hoe kom je rustig de nacht door
- Voorwerpen ruilen (vast/los laten)
- Vachtverzorging
- Aanhalen door vreemden/opspringen
- Wennen aan de plaats (benchtraining)
- Voeding 
- Hoe wen ik mijn pup aan harde geluiden
- Mee op visite/naar een restaurant

De lessen omvatten de volgende oefeningen:
- Rustig meelopen aan de lijn
- Hierkomen
- Apporteren
- Verantwoord spelen met je hondje
- Zit
- Af (liggen)

Verder hebben wij in deze reeks ook altijd een aantal lessen op locatie.
- Bij de dierenarts (op woensdagavond, indien je op zaterdag traint kun je ook meedoen, hier berekenen wij dan 5 euro extra voor).
We gaan naar de puppyparty En het woord zegt het al, het wordt een feestje. Je hondje leert dat de dierenarts ook echt heel leuk kan zijn.Er wordt uitleg gegeven wordt over de medische kant van het hebben van een hondje en de assistentes zorgen ervoor dat het jou en het hondje aan niets ontbreekt. Ook worden er leuke foto's van je hondje gemaakt in een echte fotostudio.
- Bij Intratuin (op zaterdagochtend, indien je op woensdagavond traint kun je ook meedoen, hier berekenen wij dan 5 euro extra voor).
We gaan trainen met de hondjes in de winkel en ze mogen op de dierenafdeling kennis maken met allerlei dieren. We geven uitleg over voeding, hondensnacks, riemen/halsbanden en een stuk verzorging. Ook worden er natuurlijk weer leuke foto's gemaakt van je hondje. Kijk maar eens op de facebook pagina: https://www.facebook.com/pg/MGHSBergenopZoom/photos/?tab=album&album_id=1126531727394034
- De les met het paard
Mijn buurman komt altijd met zijn paard om de hondjes te laten wennen aan deze prachtige dieren. Het is 1 van de leukste lessen die erbij zit. Kijk maar eens op de facebook pagina: https://www.facebook.com/pg/MGHSBergenopZoom/photos/?tab=album&album_id=1133497786697428

Als de lessen voorbij zijn kijken we wat de beste, volgende stap is voor jouw hondje. Dat kan zijn puppy challenge of bijvoorbeeld jonge hondenbehendigheid of speuren/apporteren. Met jonge hondjes kan je heel veel kanten op. We kijken heel erg naar het gedrag van je pup. Is je hondje er aan toe om naar een volgende cursus te gaan, dan zullen we dit aangeven en anders mag hij nog een tijdje op de puppyles blijven.

Wanneer en vanaf welke leeftijd?
De puppytraining wordt gegeven op de zaterdagochtend en op woensdagavond. Vaak krijgen wij de vraag vanaf welke leeftijd mogen de pups naar de les komen? De pups zijn welkom vanaf 8 weken. Wil je weten waarom wij vanaf deze leeftijd de pups trainen, ga dan even naar mijn blog op deze website en lees meer over dit item.

Groepsgrootte:
Wij vinden het erg belangrijk dat de groepen niet te groot worden en dat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom maken wij 1 dag voor de puppyles de indeling van de groepen en sturen je per mail de tijd door waarop je bij ons wordt verwacht. 

Kosten en wat krijg je dan?:
De kosten bedragen € 125,00 voor 10 lessen van 1 uur.  Dat zijn dus een introductieles, 6 lessen op de hondenschool, 2 lessen op locatie en de paardeles.
- Puppypakket
- Informatie over het verzekeren van je hond
- Digitaal boekje waarin je alles nog eens na kunt lezen
EXTRA VANAF 01 april 2018
- Kauwpakketje voor je hond
- Lange lijn (om het loslopen aan te leren)

Je krijgt voor de cursus, bij inschrijving, een factuur toegestuurd via de mail. Tevens kun je kiezen voor het combi-pakket van € 265,00 (puppy stuif in gevolgd door de puppy challenge cursus (het vervolg op deze cursus). Je bent dan verzekerd van een plaatsje in deze cursus en gaat voor op de andere cursisten.

Wat heb je nodig voor de puppycursus?
* Uw hond
* Het vaccinatieboekje (alleen de eerste keer). Dit omdat alle hondjes die vanaf 8 weken komen, nog maar 1x geent zijn. We controleren alle paspoorten, dus weten we dat iedere hond die bij ons op de hondenschool komt geent is.
* Een riem van ca. 1,80 meter (ook te koop op de hondenschool) -> geen flexilijn
* Gewone halsband of tuigje
* Speeltje voor de hond
* Voldoende, zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende hondenbrokjes/snoepjes
* Poepzakje
* Zeer zonnig humeur.

 


inschrijfpanel

{rsform 5}

Lianne's Blog

Twitter