4subwatdoenwij

Kosten: € 150,00 (introductieles + 10 lessen + eindtest)

De Basiscursus is hét paradepaardje van de Martin Gaus-organisatie. Kies je voor de Martin Gaus-Cursus, dan kies je voor een opvoeding waarbij het accent ligt op samen plezier beleven in leren, dan kiest u voor kennis en inzicht, hoogwaardige service op basis van ervaring en vakbekwaamheid.

Doel van de cursus is u inzicht te geven in:

1. Wat zegt mijn hond tegen mij en hoe communiceer ik met hem?
2. Hoe leer ik hem gehoorzamen, ten alle tijde?
3. Sociaal gedrag naar andere honden/mensen.
4. Do's en don't in de opvoeding van uw hond

Dit alles op een positieve manier, zodat leren, zowel voor jou als voor de hond een feest wordt. We maken gebruik van de clicker in deze cursus.

De Basiscursus is een intensieve, leerzame cursus gedurende een zeer korte doorlooptijd. U krijgt schriftelijk lesmateriaal dat elke les besproken wordt en aangevuld met een presentatie.

Voorafgaand aan de Basiscursus vindt de Introductieles plaats. Je krijgt die avond uitleg over onze werkwijze, verduidelijkt door een presentatie en filmpjes en een demonstratie over het gebruik van de clicker. 

Individuele doelen:
Samen met jou worden je individuele trainingsdoelen doorgenomen. Je krijgt specifiek huiswerk mee, waarmee je de basisoefeningen kunt gaan integreren in je thuissituatie. Je hond moet het immers in jouw omgeving gaan doen. Bovendien geven wij naast het lesmateriaal ondersteunende therapieën mee.

Praktijkles:
Om problemen te voorkomen of op te lossen is het van groot belang heel precies te weten hoe je jouw hond het beste kunt begeleiden. Al onze cursussen zijn erop gebaseerd het gewenste, goede gedrag te belonen en het ZELF nadenken van de hond. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de clicker. Tijdens de praktijklessen worden de basiscommando's aangeleerd en leer je door het gebruik van de juiste lichaamstaal de aandacht van de hond op jou gericht te houden. Oefeningen die onder andere aan bod komen zijn: netjes naast lopen, zit, af, blijf en hierkomen. Daarnaast kan er ook extra aandacht gegeven worden aan eventueel probleemgevend gedrag van je hond, zoals bijvoorbeeld: uitvallen aan de lijn, agressie naar honden of mensen, weglopen, trekken aan de riem, etc.

Theorieles:
Tijdens de theorielessen gaan wij dieper in op onder andere leerprocessen en lichaamstaal, ondersteund door een presentatie met filmmateriaal. We bespreken de praktijklessen en schenken aandacht aan je vragen. Omdat je op deze manier steeds meer inzicht krijgt in hondengedrag, zal je merken dat je meer vertrouwen krijgt in je hond en hierdoor steeds duidelijker leiding aan je hond kunt geven.

Persoonlijke evaluatie:
Tijdens de praktijklessen zal je geobserveerd worden door de trainer en deze geeft jou individuele feedback, specifiek gericht op jou en jouw hond.

Eindtest:
De cursus wordt afgesloten met een Eindtest afgenomen door een examinator van de Martin Gaus-organisatie. Je ontvangt daarbij een deelnamecertificaat. Tevens krijgt je die avond meer informatie over onze vervolgcursussen.
Deelname aan de Eindtest is niet verplicht.

Wat heb je nodig?

- je hond.
- Een riem van ca. 1.80 m. (eventueel ook te verkrijgen op de hondenschool), géén katrol- of flexlijn.
- een 4 meter lijn
- speeltje
- Een zachte, gewone halsband of hondenhalster. Voldoende lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes, formaat hap-slik-weg.
- Een zonnig humeur.

Punten van aandacht:
Slipkettingen en katrol- of flexlijnen passen niet bij onze positieve leermethoden en worden daarom niet geaccepteerd.
Je dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van je hond en andere honden.
Eventueel geïnteresseerde partners en/of kinderen zijn natuurlijk van harte welkom om de Basiscursus bij te wonen. De aanwezigheid van (alle) gezinsleden is zelfs zeer aan te bevelen, gezien het belang van een door ieder consequent gehanteerde benadering en begeleiding van jouw hond.

Ongeveer iedere maand starten we met een nieuwe basiscursus!!  

De cursus dag is op verschillende dagen/tijden, informeer even naar de mogelijkheden.

Als je onregelmatig werkt of een keer niet kunt, vraag dan even naar de mogelijkheden.

Toelatingseisen: Geschikt voor iedere hond vanaf ca.12 weken (die niet bij ons de puppycursus heeft gevolgd).
Is je hond ouder? Iedere leeftijd is geschikt! Een hond is immers nooit te oud om te leren.
Je hond dient ingeënt te zijn volgens leeftijdschema.

Kosten: € 150,00 (incl. eindtest)

Inbegrepen hierbij:

Les materiaal (digitaal)
10 lessen (praktijk en theorie)
Een clicker

inschrijfpanel

 

Lianne's Blog

Twitter